TOY LETTERS: Решили сме да станем сериозна група, може би бой банда

Представяме ви Toy Letters – един български вокално-инструментален ансамбъл без художествен ръководител, но с мерак и арменец. Основоположници на бандата са: Juréx (барабани); Rafaelo (китара); Orhan Günter Nunchaku (бас/вокали). По-късно се присъединяват и Slavão (трoмпет/вокали), Johnes (вокал), Emilio (саксофон). Музикалните стилове, към които клонят са ska / hip hop / reggae / funk / punk / сатанинско диско, но сякаш им е трудно да се впишат в рамки.

toyletters2

Снимка: фен-арт от Елена Митева – привърженичка на групата

НА ТЪМНО: По официални данни от Facebook страницата ви пише, че сте обрали почти всички възможно най-яки награди за група – Най-лоша група на Златен Трън 2010; Дебют в Сребърна мотика 2011; 3-то място за надяждане с банани в Киншаса 2012; 1-во място на Фестивала на лютеницата в Долни Богров 2013; 50 лв от томбола на Мента Пещера в дискотека „Хавай“, с. Краводер.

Вие самите сте пуснали награда от 300лв, за който ви открие групарския Москвич.

… За какво си мечтае сега група като вас?

TOY LETTERSМечтаем някой да ни покрие бензина и нафтата за пътуването до Бургас ( ако ни покрият и връщането, ще почерпим ).

НА ТЪМНО:  Какви са плановете на Toy Letters за лятото?

toyletters
TOY LETTERS: Започваме с един нов „Свободен фестивал“ близо до Трън. Докато сме там – тромпетистът ни ще отскочи до баба си да ѝ помогне на нивата. След това ще сме в творчески застой. След това – Spirit of Burgas и Младежкия фестивал в Етрополе.

НА ТЪМНО:  С кой крак ще стъпите на сцената на Spirit of Burgas?
TOY LETTERS:  Не се знае в какво състояние ще ни завари, може по чело да кацнем, но никога по гръб .

11043040_492887237516544_4437704496957864617_n

НА ТЪМНО:  Някоя концертна история с весел край да ни разкажете…

TOY LETTERSСвирихме в Русе – след това, с вдигнат адреналин отидохме на хаус парти (?!) в един бар. Визуално също не се вписвахме и веднага привлякохме внимание, а и  му бяхме отпуснали края и се забавлявахме като на концерт. След около час, половината бар вече си казваше наздраве с нас, шейкърите зад бара не спираха, а един пич дойде и ни заговори на английски. Лафихме си известно време, докато не се оказа, че той и приятелката му са от Русе, но нас помислил за чужденци. Падна голям смях, още шотове, а девойката я облепихме с наши стикери. Едвам намерихме пътя обратно към квартирата – от адреналин, не от друго.

НА ТЪМНО: Имате ли любима тениска с музикален изпълнител?  На кой…

TOY LETTERS: Да, на българската банда Q-Check – с една лада в логото си. Наскоро разбрахме от вокалиста им, че са се разпаднали и сега сме тъжни и си търсим нова любима.

НА ТЪМНО:  На тъмно обичам да правя…

TOY LETTERS: секс и престъпления, секси престъпления и с екс – престъпления.

НА ТЪМНО: Майка ми често ми казва…

TOY LETTERS: … „Никаква балерина не си, Иване!“ и ‘’Верно ли не обичаш чушки?‘‘

НА ТЪМНО:  Нещо да кажете общо, или конкретно за финал?

TOY LETTERS: Решили сме да станем сериозна група, може би бой банда. В смисъл, че не само ще носим на бой, но и ще станем по-комерсиални, защото китаристът ни има да си кърпи колата от последното ни турне, а басистът е изтеглил кредит, но не може да си го плаща, защото го уволниха от кланицата.  Между другото саксофонистът ни Емо учи за IT и скоро мислим да спрем да работим, та той да ни издържа. Знаете ли, че баща му е художник?

И за финал – Зимно реге 🙂

Билети за фестивала онлайн и във всички магазини от верига На тъмно.

Снимки: фб страница Toy Letters