KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS – Minimalist Ethno-Electronica from Bulgaria

Чудите какво ще ви каже чичко Гугъл, ако напишете – Minimalist Ethno-Electronica from Bulgaria, да – това ще бъдат Kottarashky and The rain dogs. Те са още едно музикално предизвикателство от На тъмно сцената, Spirit of Burgas 2015 и се препоръчват само за хора с добър вкус.  Kottarashky известен още като Никола Груев и момчетата от The rain dogs  – Александър Добрев (кларинет), Христо Хаджигенчев ( китара, синтезатор), Йордан Гешков  (бас), Димитър Льолев (саксофон) и Атанас Попов (барабани) споделят за нас бъдещи си планове за лятото и още нещо…
Kotarashky and The rain dogs

НА ТЪМНО: Как се намерихте, в един реален свят  котките и кучетат не са първи дружки, а вие работите в пълна музикална симбиоза?

 KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS: Истината е, че ние не сме група от „първи дружки”, както често се случва в музикалния свят. При нас нещата се развиха по малко по-различен начин, с много от музикантите даже не се бяхме срещали преди първата репетиция. Kottarashky стартира като мой самостоятелен проект. Когато работата взе да става сериозна след излизането на албума ми Opa Hey, реших, че трябва да събера глутница и да превърна проекта в същинска музикална група. По това време нямах много контакти в музикалните среди и формирането на бандата беше малко или много плод на случайности. Но съдбата си знае работата, с тези хора сме вече 5 години заедно.

НА ТЪМНО: Какви са плановете на Kotarashky and The rain dogs за лятото?

KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS: Тази година е малко или много година на промени за Kottarashky and The rain dogs. Включихме нови хора в проекта, работим върху нов албум, правим лек завой в звученето и сме пред договор със сериозен западен мениджър. Може би заради това сме и по-пестеливи в изявите си, хвърляме повече енергия в други посоки. Надявам се, че това е нещо като затишие пред буря. Разбира се, ще вземем участие в няколко летни фестивала, сред които и два големи международни – Spirit и EXIT.

НА ТЪМНО: Колко процента от  вас са музика?

KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS: 97%… Излиза, че съм нещо като краставица.

НА ТЪМНО: Doctore е една от съвместните ви песни, а какво ще предпишете на посетители на Spirit of Burgas?

KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS: Не ме бива много в предписанията, но ще ги посъветвам да се забавляват максимално. За мен лятото е периодът, в който зареждам батериите след дългата и сива българска зима.

НА ТЪМНО: Най-забавният коментар към ваша песен.

Kotarashky and The rain dogs2

KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS: Забавлявали са ме различните интерпретации на текстовете на песните ми. Това всъщност са семплирани откъслечни фрази, в които няма смисъл, но всеки си чува по нещо и се опитва да сглоби някаква смислена картина. Примерно на Tebe всички интерпретации, които съм чувал са били нецензурни.

НА ТЪМНО: A какво слушате На тъмно…

KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS: На тъмно слушам по-меланхолични неща. В последно време бях на вълна David Eugene Edwards, като изслушах всичките му проекти, колаборации и т.н. Хубавото е, че точно в този период успях да го видя и на живо в София.

Kotarashky and The rain dogs3

НА ТЪМНО: Благодаря за отделеното време, сега е момента да кажете каквото искате.

KOTTARASHKY AND THE RAIN DOGS: Може да звучи банално, но искам най-сетне България да се превърне в една нормална европейска държава. Продължавам да се надявам, че това е възможно, въпреки че няма особени поводи за подобен оптимизъм.

Билети за фестивала онлайн и във всички магазини от верига На тъмно.

Снимки: фб страница Kottarahky