Summer Rain за новия им албум и още нещо

Те са млади и алтернативни, надеждата на пънк рока, метълкор и хардкора. Те са ‘Summer Rain’ или Димитър (вокал/китара) и Васил (вокал/китара) Григорови и Димитър Маринов (бас)! Ето какво споделиха за новия си албум и другите неща, които се случват около тях.

summer rain

НА ТЪМНО: Представете с няколко думи.

SUMMER RAIN: Тhe word is only one … sexy.

НА ТЪМНО: Какво е общото между вас, освен музиката и това ли е причината да се съберете?

SUMMER RAIN: С брат ми – Димитър, започнахме да правим  музика докато бяхме в даскало, където запознахме с хора, които, също като нас, желаеха да се занимават с музика. Така започнахме като една ученическа банда.

НА ТЪМНО: Какво ви даде кратката пауза от 2 години в кариерата, а взе ли ви нещо?

SUMMER RAIN: Когато станеш 12 клас и вашите съвсем случайно те попитат : „Какво ще учиш ?“ осъзнаваш, че ти всъщност между 8 и 12 клас е трябвало да решиш това – онова за бъдещето ииии кандидатстудентски изпити, планове, филми. Тогава започнахме да отказваме участия. След като ни приеха в университета с брат ми се преместихме от Пловдив в София. Всъщност  през тези две години не сме имали „пауза“, даже напротив –  през тези две години „почивка от участия“ си направихме ясен план какво искаме и стъпка по стъпка стриктно го следваме. Иначе за паузата – взе ни фенките …

НА ТЪМНО: Ако помолим да ни издадете някоя тайна, може ли тя да е свързана с новия албум?

SUMMER RAIN: Новият албум ще е болезнено як… ( 11-13 песни зависи, ще решим точно преди да го пуснем). В тавата ще ви сготвим и леки,  и тежки неща, туко виж някое инструменталче, така че ще има за всички. Общо взето искаме да покажем, че въобще не сме загърбили мелодичното и цветното в нас, но настъпват едни по-зрели времена от тогава, когато се радвахме на бисквитките в първия ни албум – Cookies. Както знаете летният дъжд не е еднообразен. Той може да е нежен и освежаващ, но също така – мълниеносна буря, която опустошава наред… so beware!

10606205_10152301105712666_8138265223647806969_n

НА ТЪМНО: С кого бихте направили песен от бг сцената?

SUMMER RAIN: Определено това ще е някой, който не пее „порно“ песнички.

НА ТЪМНО: Кой беше първият рок диск, който сте си купили?

SUMMER RAIN: Някакъв диск се мяткаше на Offspring.

НА ТЪМНО: Не излизам без…

SUMMER RAIN: …да съм ял!

НА ТЪМНО: Sponge Bob или Spiderman?

SUMMER RAIN: Go Spidey, Go!

НА ТЪМНО: Най-странното съобщение, което сте получавали от фен/ка.

SUMMER RAIN: Не е толкова странно, колкото нецензурно. Имаше мисля и обаждане. Ситуацията беше страшо тъпа и не мисля, че искам да се повтаря. Нека пишат и коментират във facebook, там тези неща са обичайни поне…

НА ТЪМНО: При проблем с луда фенка ще се обърна към…

SUMMER RAIN: Ще се обърна на другата страна и ще тръгна нанякъде, пък луди или ‘’НЕ-луди’’ нека се радват, стига да има за какво.

НА ТЪМНО: Тази година имаме юбилей – ставаме на 20! Какво ще ни пожелаете?

SUMMER RAIN: Честито, живи здрави (нямах идея, че магазинът е на моята възраст ) Keep up the good work!

НА ТЪМНО: Две думи, с които да ни опишете.

SUMMER RAIN: СВЕТНИ ЛАМПАТА!

Виж новото видео – кавър на Asking Alexandria – Killing You.