Spirit Of Burgas – ден 1-ви

Казват, че хубавите неща минават бързо, така стана и с първия ден на фестивала Spirit of Burgas. Нaкратко какво се случи на 7-ми август и в очакване за още една вечер, в която да изживеем заедно Духа на Бургас…

Гостите на Спирит бяха посрещнати от своя любимец Роби Уилямс още на врата и макар под формата на стрийт арт, той успя да ги зарадва подобаващо. Дело на графита е артиста Esteo.

DSC_0090

Toy Letters откриха сцената  точно на време в 7 часа, а най-големите веселяци директо се запътиха към тях с танцувална стъпка.

DSC_0110

DSC_0111 DSC_0124

И в миг се появиха  Мерудия, които изпълниха околностите с реге вибрации.

DSC_0154

DSC_0156

С падането на нощта, на сцената се качиха и Kottarashky & The rain dogs, които подгряха публиката с minimalist ethno-electronica звук.

DSC_0178

С момчетата от Ogi 23  усетихме не само духа на Spirit, no запяхме и за Спирта на Бургас . DSC_0189

В паузата, разбира се, минахме да послушаме и Роби Уилямс. Прожектори, светлини, Let me Entertain you…дори Фреди Меркюри!!!

DSC_0207

След полунощ феновете посрещнаха новото На тъмно откритие BASSKA. А тези, които не ги бяха чували, разбраха смисъла на „любов от пръв поглед“. Румънците вдигнаха определено шум и цялата плажна ивица разбра, че са там, та чак до Констанца.

DSC_0217

За десерт в 2 часа излязоха и Balkan Mash, които завършиха вечерта с балкански, но нетипични ритми –  реге, ска, алтърнатив, елетроника, рок, пънк…

Виж програмата за 8-ми август.