REBELITES: Двама са малко, а 8 напълно достатъчно

Група от приятели, обединени от увлечението си по реге музиката – представяме ви Rebelites.  Започват през 2011 година в състав от двама, а сега са цяла банда.

НА ТЪМНО: Двама са малко, а 8 напълно достатъчно… представете се. Имате интересни псевдоними…RebelitesREBELITES/Цветан Чобанов: В групата сме 8 души. Двама певци – Михаил Люлев (Irie Bear) и Бисрат Моджо (BIsso), който е  от Етиопия. Брас секцията ни се състои от  Петър Щерев (Пеши) –тромбон и Димитър Бакърджиев (Шорти) – саксофон. На барабаните и баса са съответно Александър Даниел (Санди) и Радослав Златарев (Хари). Александър Георгиев е на китарата, а аз свиря на синтезатори. Голям състав сме, но музиката ни го изисква, а и така е по весело 🙂

НА ТЪМНО: Поздрави за „Чакам те“, страхотно видео. Разкажете ни за неговата историята, лесно ли се получи?

REBELITES/Alex G: При нас винаги се получава лесно или по-скоро някак си естествено, без да има напрежение. Иначе клипът е факт благодарение на безвъзмездната помощ на наши приятели, за което им благодарим.  Радвам се, че песента се харесва и първите ни впечталения са много добри. Надявам се и медиите да и отделят нужното внимание.

НА ТЪМНО: Животът е песен и се казва…..

REBELITES/Irie Bear: Трудно е да се каже с една песен, но може би е по-точно да се каже, че нашият живот е музика. Музиката е това, което ни свързва. Тя ни дава възможност да се изразяваме и  да въздействаме на хората, които след концерти да си тръгват с широки усмивки. Тогава разбираш, че има смисъл  да продължаваш да правиш музика по най-добрия начин, на който си способен. Хубавата музика променя животи.

НА ТЪМНО: Кажете ни честно – ходи ли ли сте пеша на море?  А, ако не планувате ли и кога тръгвате?

REBELITES/Irie Bear: Aз да! Именно песента „Пеша на море” се роди на този преход – от Ком до Емине.  Песента е и саунд трак към филма От Ком до Емине – по билото на Стара планина. който излезе миналата година. Преходът не е лесен, но определено е преживяване, което може много да зареди човек и да го накара да изпита, както физическата, така и психическата си устойчивост.

НА ТЪМНО: Когато съм На тъмно слушам…

REBELITES/Цветан Чобанов: На тъмно слушам птиците и щурците от гората, до която живея. Иначе музиката, която слушаме е основно реге , но също и много други стилове. Именно заради това не се ограничаваме  и вкарваме  в песните си елементи и от други стилове като фънк, афро, джаз, хип-хоп , R&B  и други.

Rebelites3

НА ТЪМНО: Какво мислите за духовете и най-вече за този на Spirit of Burgas?

REBELITES/Alex G: Всички знаят, че Spirit of Burgas е едно невероятно изживяване. Силно вярваме, че и тази година ще е така, още повече и с нашето  участие на сцената на На Тъмно. Поканата за участие на най-големия  фестивал в България дойде съвсем скоро и това много ни зарадва  и  ни даде индикация,  че се движим в правилната посока. Не пропускайте Духът на Бургас . Купонът ще е грандиозен 🙂

НА ТЪМНО: Най-голямото предизвикателство във вашата работа?

REBELITES/Irie Bear: Най-голямото предизвикателство е това да се задържим като група и в същото време да представяме само хубави качествени песни, тъй като това е наша отговорност и мисия. Не сме се събрали случайно и вярвам, че имаме голямо бъдеще с Rebelites.  Продължаваме да записваме усилено и се надяваме до края на годината да зарадваме феновете си с нашия дебютен албум.

НА ТЪМНО: И да завършим мъдро с любима реге сентенция…

REBELITES/Irie Bear:  Don’t trouble, trouble, because trouble will double trouble you 🙂 Вярвайте в себе си и в намерението. Правете винаги най-доброто, на което сте способни. One love!

Билети онлайн за SPIRIT of Burgas 2015 и във всички магазини от верига „На тъмно“.

Снимки: фб страница REBELITES