P.I.F. , Мастило и Hayes & Y се присъединяват към SPIRIT of Burgas

SPIRIT of Burgas избра двете групи, които ще открият главната сцена на фестивала. На 7-ми август преди вече обявените Robbie Williams, Kwabs, Milow и Stereo MCs ще излезе родната група Мастило. Първa на сцената на втория ден пък ще излезе една от най-бързо прогресиращите групи в България – Hayes & Y.

P.I.F. пък ще са една от основните групи на втората сцена на фестивала – „НА ТЪМНО“.

pif na tamno

Група Мастило е една от най-популярните поп банди в България. Едва ли има човек в България, който да не е слушал техните песни „В двореца съм сама“, „Моите кафеви очи“ или „Онова момиче“.  Групата се откроява със стила си, както и с факта, че фронтменът им всъщност е жена, в лицето на чаровната Вики. Едно от най-популярните имена на българската музикална сцена ще даде старт на чакания от десетки хиляди фенове, първи фестивален ден на SPIRIT of Burgas, когато ще видим и двучасовото шоу на Роби Уилямс.

Oткриването на втория ден на фестивала ще бъде в ръцете на Hayes & Y.  Малко след създаването си инди рок групата от София е забелязана от Георги Георгиев (Остава) и става част от неговия лейбъл Homeovoxmusic. През декември 2014-та излиза първото EP на Hayes & Y, съдържащо 4 песни и съпроводено с разпродадени клубни участия. Песните от албума бързо излизат от границите на България и вече са пускани по над 40 английски радио станции, а видеото към сингъла „You Make Me Sick“ се излъчва по MTV Adria. В началото на 2015-та, Hayes & Y получават покана за клубно турне с  6 спирки във Великобритания.

P.I.F.  също потвърдиха участието си на втората сцена на фестивала „НА ТЪМНО“, на която ще видим по-алтернативни групи от България и региона. Стартирали още през далечната 1992 година под името „Resemblance“, днес P.I.F. са една от най-емблематичните банди в родния музикална сцена. Те ще ни разкажат своята „Приказка“ на 8-ми август, а ето кои са и останалите изпълнители на сцената на „На Тъмно“ в двата фестивални дни:

Петък – 07.08
Toy Letters
Мерудия
Котарашки
Оги 23
BASSKA (Romania)
Balkan Mash

Събота – 08.08
Funkaround
Rebelites
Северозападняците
PIF
Ревю
Conquering Lion (Macedonia)

Промо билетите, както и билетите за Терен 2 са вече разпродадени. Билети на цени от 150 лева за 7-ми август и 60 лева за 8-ми август може да закупите онлайн и във всички магазини от верига „На тъмно“ в цялата страна. В продажба са  още и билети за Golden Circle (само за 7-ми август) и VIP трибуни със седящи места.