Jahmmi Youth: „Това е моето музикално предписание“

Броени дни след представянето на WE, Jahmmi Youth сподели с нас няколко думи за новото видео. Той ще бъде представен в столичния клуб  *MIXTAPE 5* на 4-ти април, петък, 22 ч. Разбрахме от него и  коя е любимата му дреха от „На тъмно“, кой е любимия му изпълнител и още…

jahmmi reggae

НА ТЪМНО: Разкажи ни малко повече за новото видео?

JAHMMI: В последно време излизам на сцената най-често с Chibook & Kappa Irie, особено на парти поредицата RaggaMuffin. С Chibook отдавна искахме да направим парче заедно, а участието на Kappa Irie прави картинката завършена. Идеята да използваме този интструментал ни дойде след като правихме фрийстайл на него, а посланието на парчето е, че е време Реге, Денсхол и Грайм музиката да превземат българската сцена. Инструменталът е трап ремикс на песен на „The Clipse“ дело на продуцентското дуо Thugli.

НА ТЪМНО: Нещата около теб се развиват динамично, непрекъснато имаш участия и нови проекти. Планираш ли скоро още клипове или мислиш да си дадеш почивка?

JAHMMI: Време за почивка не планирам в близко бъдеще, дори напротив. Гледам да пускам разнообразни песни. Последното парче със сестра ми беше руутс реге, докато новият трак е с клубно звучене. В момента работим по нови проекти със Zafayah (Roots Rocket), а скоро ми предстои да пусна първия ми солов трак изцяло на български. Нямам търпение това да се случи.

НА ТЪМНО: Кога могат да те очакват феновете ти от другите градове?

JAHMMI: Миналата година посетих Пловдив, Варна и Добрич, наскоро бях и в Търново, а сега ми предстоят две дати в Пловдив (11 април) и Добрич (19 април).  Лятото скоро започва, така че тепърва ще обикаляме не само в България.

НА ТЪМНО: В едно интервю казваш: „Хората, които не харесват реге са тези, които не са го чували”. Факт е, че ти си един от новаторите в България. Какво искаш да кажеш на тези хора, които свързват регето единствено с марихуаната и все още „не чуват” тази музика?

jahmmi reggae. bulgaria

JAHMMI: Нормално е да я свързват с марихуана, но в регето наистина има много повече. Това е единствената музика, слушана масово от младите хора по цял свят, в която може да се чуе смислено послание и стремеж към вътрешна промяна. Познавам много хора, чийто живот е бил променен именно благодарение на реге музиката. Аз съм един от тях. Някой хора не са готови да слушат реге, защото им е прекалено спокойно и смирено. На тези хора препоръчвам да слушат денсхол на първо време. Това е моето музикално предписание.

НА ТЪМНО: Спомняш ли си кога се „зариби” по регето? Просто чу песен на Боб Марли или почерпи вдъхновение от някой друг изпълнител?

JAHMMI: Помня го много добре бях 8-ми клас, а първият изпълнител, който ме зариби беше Sizzla Kalonji.

НА ТЪМНО: Дредове или расти? Как е по-правилно? А от колко време поддържаш твоите?

JAHMMI: Дредове. Вече 9 години.

НА ТЪМНО: През 2014 „На тъмно” става на 20 години, какво ще ни пожелаеш?

JAHMMI: Да радвате младите хора с все така готини дрехи и аксеосоари и да имате 20 пъти повече успехи и доволни клиенти.

НА ТЪМНО: А имаш ли любим продукт от магазина?

JAHMMI: Зелено-жълто-червеният половер, който имам много отдавна и все още нося. Всъщност това беше първата ми раста дреха изобщо.

НА ТЪМНО: 2 думи, с които да ни опишеш…

JAHMMI: Wicked & Wild