Daft Punk и 10 години от появата на последния им албум

Групата Daft Punk вече не съществува, но пък тяхната музика остана завинаги.

От екипа на парижкото дуо в състав Thomas Bangalter и Guy-Manuel de Homem-Christo обявиха, че ще отбележат десетата годишнина на последния им албум “Random Access Memories” със специално издание, в което са добавени 9 неизвестни досега парчета, които ще чакаме с нетърпение. 

Оригиналът бележи нов творчески подход Daft Punk, защото е записван в продължение на няколко години, като е използвано аналогово вместо дигитално оборудване. В него за включени и колаборации с музикални звезди като Pharrell Williams, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Todd Edwards и Paul Williams.

Колекцията ще бъде на музикалния пазар на 12-и май. Първото издание печели 5 награди “Грами” през 2014 г., включително за албум на годината. 

Веднага след церемонията е организирано легендарно парти в Лос Анджелис, на което са присъствали множество знаменитости, сред които Paul McCartney, Stevie Wonder, Jay-Z, Beyonce, Madonna, Jared Leto и Zoe Kravitz. 

Daft Punk обявиха, че се разделят със специално видео с продължителност 8 минути, озаглавено “Epilogue”, което беше публикувано на 22 февруари 2021 г. в 2:22 часа следобед. 

Източник: google