ARTE Feastival 2023 и Hills of Rock 2023 няма да се проведат

Организаторите от Fest Team, Културно-масова дейност и домакините от Arte Spa&Park Hotel Velingrad взеха решение да отменят семейния фестивал ARTE Feastival за 2023.

⚠️ Рязкото завишаване на цени на хотелските и други туристически услуги на територията на Велинград за периода на провеждане на фестивала не спомага за провеждането му, напротив – затруднява икономически публиката на фестивала.

Семейният празник с пъстра програма, разнообразна музикална селекция и атракции за всеки вкус и възраст превръщаше за три дни Велинград от спа столицата на Балканите във фестивалната столица на страната.

За съжаление, въпреки многобройните обществени обсъждания през последните две години и подкрепата на община Велинград и домакинте от хотел ARTE, организаторите не срещат нужната локална и комунална подкрепа за провеждането му. Въпреки че местният бизнес има преки икономически и имиджови ползи да подкрепя дългосрочно случването на подобни събития на територията си.

ℹ️ Сумите за всички закупени промо билети онлайн през портала www.ticketstation.bg ще бъдат автоматично възстановени на клиентите в срок до 31.03.2023г., 23:59ч.

Няма необходимост клиентите да правят каквото и да било, за да заявят изрично своето желание за възстановяване на средства. Средствата ще бъдат възстановени по сметката, на която принадлежи използваната карта за разплащания.

ℹ️ Сумите за всички билети, закупени през магазини „На тъмно“ или каси на Fast Pay, ще бъдат възстановени по банков път. За целта, до 31.12.2023г., клиентите трябва да изпратят номер на банкова сметка, две имена на титуляра на банковата сметка, както и номер на резервацията, до адрес contact@ticketstation.bg.

Fest Team и Културно-масова дейност благодарят на община Велинград и хотел АRTE за успешното сътрудничество и съвсем скоро ще обявят ⚠️ новата дестинация на семейния фестивал. Организаторите предпочитат да възстановят средствата на феновете, закупили билети за изданието тази година, докато тя се уточнява.

„Вече седем години Hills of Rock e институция за българския фестивален свят. Повече от 130 имена гостуват в Пловдив от 2017 до днес – благодарение на Hills of Rock видяхме световно любими банди като Three Days Grace, Evenescense, Guano Apes, Iron Maiden, Sabaton, Judas Priest, Slipknot, Mercyful Fate, Whitesnake, Garbage, Behemoth. Това, разбира се, не е всичко – ние от Hills of Rock и Fest Team ви предизвикахме да се запознаете с обещаващи банди – Bury Tomorrow, Nervosa, Vended, Imminence, Dope, Madame Mayhem, Children of Bodom, Avatar, Gloryhammer, Epica, Raven Eye и други.

Цялото усилие на екипа на Fest Team и Hills of Rock, повече от 2500 души, от които – 1000 на терен, винаги е било концентрирано в това да предостави най-доброто, най-силното и най-запомнящото се преживяване за посетители и партньори. И усилията ни се увенчаха с успех – фестивалните издания в Пловдив събраха повече от 100 000 посетители, които продължават да ни гласуват доверие.

Всички тези хора Пловдив винаги е посрещал с гостоприемство и така фестивалният уикенд се превръща в спомен за цял живот – и със сигурност – в гвоздея на личната година на всеки фен. Градът оживява и всяка година е практически невъзможно да се намерят места за настаняване поне месец преди началото на събитието. По данни от 2022, приходите от настаняване и туризъм в дните на фестивала достигат 8 милиона лева – горди сме, че Hills of Rock е не само неповторимо преживяване, а и катализатор на устойчиво развитие за туризма в Пловдив и областта.

До момента, събитието винаги е разполагало с подкрепата на Община Пловдив – Municipality of Plovdiv, защото и общинската администрация в града осъзнава практическите ползи от провеждането на фестивала – културни и икономически. Вярваме, че Hills of Rock трябва да остане в Пловдив – вярваме и че всички фенове на фестивала очакват същото. Защото Fest Team създава традиции. А традициите са, за да се спазват 🤘“ споделят организаторите.