20 години от филма „Хари Потър и философският камък.“

Преди 20 години на големия екран излиза историята на едно 11 годишно сираче, което открива, че има магически способности и е поканено да стане част от училище за магьосници. Така започва едно удивително приключение! Сценарият на филма е базиран на вече известните книги на Джоан Роулинг. „Хари Потър и философският камък“ се оказва невероятен успех и след него излизат още 7 филма за Хари, приятелите му и удивителния им магичен живот. От филма тръгва и цяло съзвездие от деца актьори като Даниел Радклиф и Ема Уотсън, които заедно със създателите на първата лента за Хари Потър, казват, че това ще остане сред незабравимите им преживявания. Специален епизод на „Хари Потър“ се подготвя по повод 20-годишнината от премиерата на първия филм от сагата, съобщава „The Sun“. Очаква се да участват звездите от филмовата поредица Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, както и на други актьори от оригиналния проект.

Също така филмовата компания Warner Brothers подготвя редица събития с участието на главните герои на филма. Сред тях е специална викторина за феновете на франчайза „Хари Потър: Хогуортс турнир на къщите“, който ще се проведе в пресъздадения Хогуортс. Шоуто ще бъде водено от британската носителка на „Оскар“ актриса Хелън Мирън, а любимите актьори от всички епизоди на сагата за Хари Потър ще бъдат поканени на викторината.

Уточнява се, че проектът планира да пресъздаде някои от любимите моменти на феновете, например качването на борда на Хогуортс Експрес, с който се стига до магическото училище.

Съобщава се, че идеята за събиране на актьорите може да е хрумнала на продуцентите след невероятния успех на специалния епизод на „Приятели“. Въпреки това, засега звездите от „Хари Потър“ не са потвърдили участието си в проекта.

„Шоуто е обвито в мистерия, тъй като тези, които работят по франчайза, искат първо да привлекат максимален брой таланти. Ще бъде страхотно, ако могат да се справят с това и да се споразумеят за заплащането на актьорите, за да могат да ги съберат отново“, заяви източникът пред вестника.

„Специалният филм е обвит в мистерия, защото ръководството на филма иска първо да привлече таланти. Би било чудесно, ако предложат на актьорите големи пари, за да се съберат отново“, издава източник пред The Sun.

Източник: „The Sun““