Тези диви, диви Северо западняци

Северо западняците се отправят на югоизток, като още една от групите, които ще послушаме на фестивала Spirit of Burgas. Носят със себе си настроение в етно-поп-ска-пънк фолк с елементи на балкански хард кор, баце.  Ето какво ни споделиха за началото  и други истории от този див, див северозапад…

severozapadnqcite2

НА ТЪМНО: Hometown:  Вършец (така пише във фб ) – всички ли се от там? Кога стартирахте като банда и там ли бе точката на пресичане?

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: Да, ние всички сме от гр. Вършец. Част от нас  са имали и продължават да имат други проекти.  СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ са в състав:

Иван Костов – вокали,китари, брас синт, хармоника

Милен Лазаров – барабани, перкусии

Николай Венков – бас китара

Любен Панайотов – китари и бекинг вокали

Николета – вокали, дайре

Кирил Македонски – тромпет

Гост брас музиканти – Божо, Ванката и Васко

Идеята за проекта е доста отдавна, още когато  имаше група с името “Амузия“ (някъде преди 96-та год.), но се осъществи в този вид и състав от 1 година. И да именно във Вършец, решихме да  направим този нов проект, който съчетава северозападен диалект и ритми и смесици от рок-кор-пънк. Преди това част от нас се занимаваха с други банди или проекти.

НА ТЪМНО: Краварска рапсодия, Уйна Гина – все култови имена на песни.  Чие дело са текстовете?

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: Текстовете, музиката и аранжиментите са на Иван Костов. Разбира се групата  взема здраво участие при създаването им.

НА ТЪМНО: Най-странното място, на което някой от вас имаше  идея за песен…

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: Това е як въпрос! Няма като се сетя случайно място…най-често след дадена случка, запой, сбор, джамборе, пътешествие или в родния Вършец. Това е курортно  градче с изключително вдъхновение!

severozapadnqcite

НА ТЪМНО: С някоя концертна история да ни развеселите 🙂

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: О-о-О… при нас постоянно е весело… нямат край! Имаме много приятели и енергия, които  ще ви предадем на концертите ни! Заповядайте! Винаги има какво да кажем, повеселим и посвирим!

НА ТЪМНО: С кой крак ще стъпите на сцената на Spirit of Burgas?

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: Хахах… ако идваме от маса ще сме 4 по 4 на ръце!!! Въпреки, че доста носим! Ако е висока сцената …предпазливо, а после на сцената с гръм и трясък!!

НА ТЪМНО: Имате ли любима тениска с музикален изпълнител?  На кой?

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: Всеки от нас има различни предпочитания за групи и фланелки. Това е персонален въпрос…въпреки, че като банда сме пънкари, рокаджии, конформисти!

НА ТЪМНО: На тъмно обичам да правя…

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: Аз лично мога на тъмно много неща! Да творя, да правя любов, да слушам музика, да релаксирам………понякога и да спя! Предполагам другите мислят подобни неща!?

НА ТЪМНО: Благодаря за отделеното време, сега е момента да кажете каквото искате.

СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ: Северо западняците спазват на живо етикета, а именно диалекта и основната идея, за която са заедно на сцената! Да обърнем внимание на миналото си, на родните си места, на хората до нас, на корените без които няма да сме уникални като нация! Така можем да вярваме за бъдеще! Както е казано…дърво без корен не вирее!!! А за нас……..

Снимки: СЕВЕРО ЗАПАДНЯЦИТЕ facebook

Билети онлайн за SPIRIT of Burgas 2015 и във всички магазини от верига „На тъмно“.