След броени дни стартира Aniventure – фестивал за традиционна и модерна японска култура

За 9-та поред на 5-6 септември ще се проведе Aniventure – ежегоден двудневен фестивал за традиционна и модерна японска култура. Събира на едно място почитатели на японската анимация – аниме, манга комикси, конзолни и компютърни игри, бойни изкуства и предоставя поле за изява на млади таланти в областта на изобразителното изкуство, изработката на костюми и аксесоари, театралната сцена, видеомонтаж и ефекти.

aniventure

„Първият Aniventure беше спонтанна идея на група ентусиасти, и се случи в хижа високо в планината. Девет години по-късно, Aniventure става наистина голям, благодарение на безкраен труд и огромната подкрепа от феновете на японската култура в България!“ – споделят с усмивка за началото организаторите.

Домакинът на Aniventure 2015, десетото издание на фестивала, ще са огромните 3-ти и 4-то халета на Интер Експо Център с площ от 5000 кв. м – два пъти и половина повече от Aniventure 2014! С новото пространство идват и много нови събития, много повече косплей и чисто нова втора сцена! И тази година очаквайте много конкурси, състезания, турнири, гейминг, лекции, работилници, щандове и какво ли още не.
Там ще бъдем и ние със щанд и цяла торба пълна с изненади!

Билети онлайн и във верига магазини „На тъмно“ може да закупите на цена:
Еднодневен 20 лв
Двудневен 25 лв
За деца ПОД 12 години вход свободен! Трябва да се носи ученическа карта/бележник за доказване на възраст!

Присъедини се към Фб събитието!