Предстоящи аниме събития през юли, на които ще се видим

Юли се очертава освен топъл и забавен и то най-вече за феновете на аниме, мангата и като цяло на японската култура. Причините са две – AnimeS Expo (София)и Anime Bouken 2015 (Бургас). Ние вече сме готови и мислим да отскочим и до двете локации, ще ви посрешнем с усмивки и разбира се с разнообразие от стоки.

animes

AnimeS Expo е интересно и развлекателно аниме събитие насочено към всички фенове на японската култура, игрите и K-pop. Събитието придоби огромна популярност в международните косплей среди и тази година се очакват посетители от над 20 различни държави. Сред тях ще има световни и европейски косплей победители, както и представители на отделни държави.

За първи път събитието ще се проведе в двудневен формат. Датите са 11 и 12 юли (събота и неделя) от 10:00 до 20:00 часа. Мястото е зала Фестивална, София
_________________________________________
Записването за Косплей е отворено! Можете да се запишете на email адреса даден в правилата!

Косплей програмата е значително подобрена и разширена. За втора поредна година ще се предоставя награда посещение и престой на Japan Expo, като наградата е както за соло участие, така и за групово участие.

По време на събитието AnimeS-bg.com ще празнува и 10 години! Тази година е предвидено двойно повече количество торта и много томболи със страхотни награди 🙂

В програмата са включени още презентации от чуждестрани косплеъри, караоке, k-pop dance battle, фото зона, мърчъндайз зона и т.н.

Цени на билетите за посетители:
1 ден – 15 лв.
2 дни – 20 лв.

За участници в косплея, kpop-а и Йо-йо съзтезанията:
2 дни – 15 лв (цената на билета включва 2 ваучера за храна и вода през дните)

Вход свободен за деца до 14 години (включително). Децата до 14 години да носят ученически карти или бележници за потвърждаване на годините си.
Правила за участие в косплея.

<<Линк към събитието>>

Една седмица след това, стигаме багажа и заминаваме на море. Освен, че ще минем през плажа в списъка ни е Anime Bouken 2015.  Събитието ще се проведе на 25 и 26 юли (начало: 11 часа), в Спортна зала Бойчо Брънзов.

animebaka

Условия за записване за конкурсите на Anime Bouken 2015:
Cosplay ревю – условия за записване:
1. Изпратете e-mail с име и фамилия, град, години,телефон, героят който ще косплейвате и от кое аниме е на baka_force@outlook.com
2. За записване за Cosplay група изпращайте общ e-mail с всички участници в групата както е пояснено по-горе (в този случай е излишно да се записвате поотделно и после да си връщаме по няколко мейла докато се разберем).
3. Записването за Cosplay сценка става в общия e-mail за записване на групата. Същото се отнася и ако сценка ще изпълнява само един човек.
4. Изпращайте и музика и картинки за фон към представянето и сценките с обяснение кое и кога да бъде пуснато.
5. Забранява се използването на остри и/или метални оръжия!
6. Краен срок за записване – 15.07.2015г.

Фен Фик Конкурс – записване:
1.Изпратете e-mail с име и фамилия,град,години и телефон на baka_force@outlook.com
2. Моля фен фиковете, които изпращате, да са писани от вас и да са на български!
3. Краен срок за записване 15.07.2015г.

Фен Арт Конкурс – записване:
1.Изпратете e-mail с име и фамилия,град,години и телефон на baka_force@outlook.com
2. Моля фен артовете, които изпращате, да са рисувани от вас!
3. Краен срок за записване 15.07.2015г.

Желаещите за мейдки:
1. Могат да се запишат и момчета
2. Трябва да имат готов костюм до края на записването и да изпратят негова снимка (черна пола и бяла риза за момичетата и черен панталон и бяла риза за момчетата)
3. Трябва да измислите свой герой и да се различавате едни от други по характер.
4. След края на записването всички ще бъдат повикани на среща (това не важи за хората извън Бургас), който ще бъде кастинг. Там вие ще трябва да представите своя герой и специфичните за характера му черти. Носенето на костюма на кастинга е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. (не е нужно да сте облечени, просто го носете)
5. За участниците от други градове: пращате клипче или кратко описание на героя си.
Очакваме ви!

Вход: за един ден – 7лв, за два дни – 12лв

<<Линк към събитието>>