Полети високо с младежкия фестивал Ритъм на планината – 2015

Започнал като регионален младежки концерт през 2010 г., днес „Ритъмът на планината“ се утвърждава като един от новаторските и некомерсиални младежки фестивали в Западна България. За тазгодишното издание на фестивала, отганизаторите от Liberty Records и Младежки парламент-Самоков  предвиждат обособяване на три зони с работилници и увлекателни дейности в центъра на града – зона „Приложни изкуства“ (арт ателиета и инсталации, занаяти), зона „Спорт“ (спортни игри и демонстрации на клубове) и зона „Музика“ (работилница по африкански ритми, улични музиканти и младежки концерт).

festival

Между 14:00 и 17:30 участниците и гостите на фестивала ще могат да се включат в игри, творческа работа и музикални изпълнения. Между 17:30 и 18:00 часа най-активните участници ще получат награди от тазгодишната томбола. В томболата може да участва всеки, включил се в най-малко 6 от работилниците през деня, като за да се отбележи включването, доброволци ще се грижат за това участниците да получат карта, обозначаваща всички активности.

Непосредствено след игрите започва и големият младежки концерт на откритата сцена пред ДНА. И тази година организаторите ще представят впечатляваща програма, която представя както вече утвърдените на самоковската сцена имена, така и много талантливи музиканти от страната. Сред тях са перкусионната група Yambadon, която ще загрее публиката с традициоонни африкански ритми. Трупащата все повече популярност на софийска сцена пънк-рок банда The Case ще усмихне хората с веселяшки китарни рифове и разнообразно темпо на песните. Гвоздеят на програмата ще бъде Zaffayah и неговият солов проект “Friddim Steppaz”.   Популярният музикант ще направи предпремиера на първия си солов албум „One in spirit“ специално за самоковската публика.  Реге, соул, пънк и хип-хоп в полите на планината и много положителни емоции очакват гостите на фестивала. Домакините от Liberty са подготвили специална jam сесия, в която всички музиканти ще могат да се опознаят и творят заедно в рамките на няколко часа.

„Ритъмът на планината“ ще се проведе на 19.09.2015 (събота) между 14:00 и 22:00 часа на площад „Захари Зограф“. За да вземете участие не са ви нужни пари, а единствено желание, тъй като входът е свободен.