Вълна от ФОЛКТРОНИ ще залее София на 09.10

Остават броени дни до представянето на втория студиен албум на акустичния етно-фюжън квартет Оратница.
На 9-ти октомври (петък) групата ще разтърси столичния клуб *Mixtape 5*, където под влиянието на невероятната смесица от кахон, диджериду, кавал… и още нещо, ще се наелектризираме с нов фоклорен заряд, наречен „Фолктрон„!

oratnica1

Концертът ще открие фолклорното дуо Христина Белева & Петър Миланов,чийто проект е нетрадиционно виртуозно съчетание на класическа китара с гъдулка. Музикалната температура ще остане гореща цяла нощ, защото за доброто настроение с интересни етнофюжън селекции ще се погрижат не един, не двама, а четирима диджеи – DJ Dharba, DJ Invoke, Lazy Face Selector и DJ Popa.
Към събитието ще се присъединят и гост-музикантите Александър Деянов – Skiller(бийтбокс), Илияна Найденова (вокал), Пейо Пеев (гъдулка), Петър Янев (каба гайда), Магдалена Пèтрович (чело) и др.

bcd76aa7-9edb-450f-bd70-a5ea94d0f258

След премиерата на албума, групата ще разпръсне фолктронния заряд и в други краища на страната.Няколко дни след големия концерт в София момчетата поемат на път, като спирки ще са им градовете:

Русе14.10 @ MAX club
Варна15.10 @ Vintage 33
В. Търново16.10 @ MELON club
Пловдив17.10 @ Библиотеката
Българското турне ще бъде последвано и от европейско в началото на 2016 г. За повече информация около събитията следете страницата във Фейсбук.

f83faa99-81aa-47ae-9221-9ab506afb3a1

Името на новия албум на Оратница е неслучайна игра на думи, преплитаща в себе си духа на традициите с електронния отзвук на модерните стилове. Фолктрон е свободна частица, попаднала в нашия елетронизиран и роботизиран свят, която кара материята да трепти в необичайни за вселената ритми. Тя осъществява сливането между изпълнител и слушател в едно музикално цяло, с висока проводимост на фолктронни електрони. Ражда се ФОЛКТРОН.

09beef92-eed6-4302-b25a-43f27a16c771

Казват, че е по-добре да си без пукната пара, но заобграден от много приятели! Ето го и доказателството..

Промоционалните билети вече са факт! Купи 4 билета за концерта на 09.10 и вкарай 1 приятел безплатно. Съберете голямата компания, за да е весело хорото!
Купете своя билет онлайн или в магазини „На тъмно“

*Промоцията важи само за предварително закупени билети и само при едновременно влизане на всички членове на групата!

Събитие във фейсбук!