Влез в Капана и се включи в На тъмно стратегическа игра

Планове за уикенда – ето какво предлагаме ние!

Тази есен или късно лято (18-20 септември) ще се превърне в продължение на пилотното издание на Капана фестивал от май. Целта му  да запали искрата на творческия дух и да възроди живота в това култово за града място, беше повече от постигната през пролетта, а сега естествено идва и продължението.kapana

В този епизод ще се видите и с нас – ето какво сме ви подготвили:

Бъдете сигурни, че преди да тръгнете на разходка из квартала сте взели една от нашите карти. Все пак не случайно се казва Капана 🙂 Ще получите от раз 10 предизвикателства, като имате цели три дни по време на фестивала да изпълниха веселите закачки-задачки. При всяка изпълнена получаваха печат в картата, а събирането на 10 ще даде шанс на всички да играят в томбола за 5-те големи награди:

  • Jumping Board от магазини „На Тъмно”;
  • Оригинален Хамак от www.hamacite.com;
  • Раница по избор от магазини „На Тъмно”;
  • Вечеря за 2-ма в ресторант „Монро“;
  • Кецове по избор от магазини „На Тъмно”.

1j

За по-късно сме подготвили и почивка – Кино на открито! Ще ви чакаме на ул. Христо Дюкемджиев – 18 и 19 септ. от 19.30 часа, а на 20 септ. от 20 часа.

Какво друго – разгледай програмата на фестивала!

kapana2„Душата на квартала“ отново ще се носи в музиката на живо. Tози път обаче не от една, а от три сцени. Основната сцена ще посрещне гости като гласа на българския соул – Белослава, още уникални соул и хип-хоп изпълнения на бенда Тhe Gang водени от емблематичния вокал на Бобо, Деси Андонова, позната ни от Phuture Shock, този път в компанията на електрик фюжън триото Hight Time, а в неделя, денят за фолклор, започваме с истински академичен народен хор с диригент Константин Бураджиев и закривамес с емблематичния Теодосий Спасов Фолк Квинтет.

Дръжте се здраво – РОК СЦЕНА! Пред едно от култовите пловдивски локации – No Sense -ще разбият на живо Нещо Цветно, Мерудия, APE|MEN, Ревю, Blues Traffic, Mindown и динозаврите от Подуене Блус Бенд с Васко Кръпката. Още? Разбира се, не пропускаме да дадем глас и на местни изпълнители на акустичната сцена пред Basquiat.
Да, музиката ще бъде много и ви каним да я изживеем заедно.
От тук ще тръгне творческият заряд, който ще се влее в изложенията на авторски изделия, ще мине през занаятчийските ателиета и ще вкуси от натуралните вкусотии на базара за местни продукти. Върху паветата пред „Капан за Чудовища“ пък ще се съберат и едни от най-изявените български марки за улична мода с техните актуални колекции. Всички наши посетители с креативен дух и любопитство ще предизвикаме в Кaпана Твори. Тук фокуса е изкуството на тениската или как тениската се превръща в изкуство. Представяме две изразителни техники за печат върху текстил – класическия ситопечат и иновативния и уникален по рода си печат чрез слънчева светлина. Нашите гости ще могат не само да проследят процеса, но и сами да се включат в него. What A Monstar организира и творческо предизвикателство с награда за рисуване на артуърк върху тениска от гостуващи български артисти.

Едни от най-признатите български спрейъри пък ще действат около вас, като оживят стените на квартала с истории и герои.

Латино ритми ще се носят от площада пред TerzoMondo за тези, които обичат да се раздвижват под звуците на гореща музика.

От другата страна на широкото, бийтове от Skill & Dabreakoff ще съберат B-Boy, които ще ни посветят в уличния ритуал на брейк батъла.

Kапана Играе е за деца на всички възрасти. Малките ще играят на детския кът пред работилница BoomArt с огромни сапунени балони, декор за фотография и маси с пъзели и боички. А големите… те могат да приемат предизвикателствата на локалите в Капана, за да спечелят изненади. Играта е щастие, но не и за едно от децата в Капана. Вики се бори с детски паралич и има нужда от нашата подкрепа, за да може да направи първите си крачки. Това е нашият апел към вашата активна социална отговорност. Включете се в Капана Помага!

Тук е време да обявим и нещо неочаквано. В неделя, Ретро Рали Родопи ще изпълни улиците на капана с култови ретро автомобили. Дух автентичен, дух епичен! Капана Фест. Част ли си от този луд, луд уийкенд? Събитието е възможно благодарение на нашите партньори VeranoAzur, Black Ram, Zagorka Retro, Derby и What A Monstar и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив.Инициатор и организатор – Културна фондация „Соул Сити“ – фондация за бъдеще в културата.

Ще се видим скоро, а до тогава заставаме и ние зад думите „Душата на капана – това си ти!“

Линк към събитието във фб!

Едно мнение по „Влез в Капана и се включи в На тъмно стратегическа игра

  1. Pingback: Мисията успешна или кои излязоха от Капана | blog.NATAMNO.com

Коментарите са затворени.