В очакване на фестивала SPIRIT of Burgas

Повече от двайсет хиляди души се очаква да пристигнат в Бургас за едно от музикалните събития на това лято –SPIRIT of Burgas. За да видят на живо първото шоу на Роби Уилямс в България от петък сутринта към Бургас ще се отправят множество автомобили от всички краища на страната и съседни държави. С цел да бъдат избегнати задръствания, организаторите призовават пътуващите да тръгнат по-рано, по възможност още в четвъртък.

bsОчакваме страхотен купон. Сцената е почти изградена. В сряда започва зареждането й със звук и светлина. Всичко върви по план. Призовавам посетителите да не идват в последния момент, за да няма напрежение при входа на фестивала”, каза организаторът на фестивала Петър Петров по време на пресконференция. В нея участваха още кметът Димитър Николов и представители на ОД на МВР – Бургас, Жандармерия, Гранична полиция и Морска администрация.

„И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на Спирит. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук”, съобщи кметът.

За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.

Съществуват и алтернативни начини за транспорт до Бургас – в интернет през специални групи за споделено пътуване, меломаните се организират да стигнат заедно до фестивала.

Също така, от БДЖ пускат специален влак – EnterTRAIN, кръстен на турнето на звездата – Роби Уилямс, който ще върви със специално разписание на 7 и 9 август.  Билетите за тези влакове са с намалена цена за притежателите на билет за SPIRIT of Burgas.

*Организация на движението:

– От 4 до 9 август се затваря достъпа до общинския паркинг при хотел Приморец. Там се разтоварва техниката за сцените.

– От 6 до 9 август достъпът до улицата, която води до същия паркинг, ще е контролиран.

– Фестивалната зона на плажа се затваря за свободен достъп от 6 до 9 август, но до 5 август включително хората могат да ходят на плаж там.

– В петък няма да има синя зона по “Демокрация”, в участъка между “Цар Симеон” и “Богориди”. Там може да се паркира безплатно.

– Двете крайни ленти на “Булаир” – от “Фотинов” до “Цар Симеон” – също ще са разрешени за паркиране.

– Очакват се много автомобили, така че Община Бургас препоръчва да се използва общинският паркинг на ул.“Гурко” – таксата е много ниска.

– В сряда се спира временно достъпът на автомобили по “Батенберг” – от пресечката на “Филип Кутев” до централния вход на фестивала.

Билетите за двата днина  SPIRIT of Burgas с хедлайнери Robbie Williams (7август) и Kasabian (8 август) са на цена от 180 лв.  Почти изчерпани са и VIP билети със седящи места на трибуните срещу сцената на плажа.

Билети може да закупите онлайн и в магазини „На тъмно“ в цялата страна.