Беглика 2015 идва на 27 август с [dunkelbunt], Meszecsinka и беглишки нинджи

Известни са вече датите на традиционния беглишки фестивал от 27 до 30 август,  както вече и първите изпълнители, които ще имаме честта да видим по време на фестивала – австрийския DJ от немски произход [dunkelbunt] и унгарското дуо с родна жилка Meszecsinka!

Улф Линдерман, или [dunkelbunt], се появява на виенската клубна сцена още през 2002 г., където смесва електронна музика с балкански, цигански и суинг ритми. Заедно със съвременниците си от Waldeck, Pavor Stelar и Shantel, [dunkelbunt] се превръща в един от посланиците на новите стилове електросуинг и болкън бийтс. Градски бийтове, груув бас, електро и акустични инструментали и ритми от целия свят са тайната рецепта, с която [dunkelbunt] омайва феновете си по цял свят.

Сред изпълнителите на БЕГЛИКА 2015 е и унгарската група с българска жилка Meszecsinka, избрала българското умалително от “луна” за свое име, обединява множество езикови култури, като изпълнява на унгарски, руски, български, фински, английски, арабски и испански език. С музиката на Meszecsinka българският и унгарският фолклор заживяват заедно с фламенкото и се отдават на фънки, ориенталски експеримент. Членовете на групата идват от световно признати формации – Korai Öröm, Fokatelep, Kampec Dolores.

Фантазьорите от ММУУЗЗАА (Музикална Магия, Универсална Утопия, Забравени Знания, Антични Аспекти) – I PLAY NINJA – реална приключенска игра от първо лице са друга приятна изненада за посетителите на Беглика. От формирането си през 2011 г. досега, организацията е участвала в едни от най-големите фестивали в България – HMSU Open Air, Беглика Фест, Wake!Up България, Въздухария и много други събития в чужбина. I PLAY NINJA – новият проект на ММУУЗЗАА, с настояща премиера на БЕГЛИКА 2015, е фантастично приключение, смесващо реалния и технологичен свят като мост по между им е фентъзи сюжет с мобилен телефон.

На предстоящото фестивално издание Йога Мандала пък ще се погрижат за доброто състояние на тялото и духа. Екипът на Мандала ще представи най-интересните практики и терапии от богатото си портфолио, като чрез масаци, йога класове и групови занимания ще предават на публиката ключът към максималната наслада от живота.

В момента тече промоция – билети може да намерите онлайн, както и във всички магазини от верига „На тъмно“! До 1-ви април можете да закупите индивидуален 3-дневен билет (28, 29, 30 август) на цена 50 лв., както и индивидуален 4-дневен билет (27, 28, 29, 30 август) на цена от 60 лв.: