БЕГЛИКА ФЕСТ със силно музикално присъствие тази година

Музикалното присъствие на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 се очертава като най-силното от създаването фестивала до този момент, след като стана ясно, че към пъстрата мултикултурна селекция ще се присъединят френската сензация с български произход IRé, чиято популярност граничи с тази на Zaz, сръбските реге звезди и любимци на EXIT Fest KILO KILO Banda и чилийската певица с афинитет към българския фолклор Анай Валрад.

Напомняме, че можете да закупите единичен билет на промо цена до 15 юли. Побързайте!

Eдно уникално международно и мултистилово музикално  пиршество, което ще продължи от 27 до 30 август на традиционния за БЕГЛИКА ФЕСТ яз. Голям Беглик в Родопите.

iRe

Крехко цвете, избуяло в паважа на Париж, музиката на IRé черпи емоционалността си както от небето над хълма Монмартър, така и от дълбочината на българските си корени. Нейният нежен и проникновен глас ни отвежда към новия “трип-фолк от земята на Орфей” – музикално пътешествие с мистични балкански нотки, примесени с блус, боса нова и трип-хоп звучене.

Родена в България, Ирина Жекова заминава за Франция да учи математика и акустика, но там преоткрива музикалното си призвание. Носталгията по родината и смесицата от културни влияния  дошли от цял свят, вдъхновяват IRé да напише текстовете и музиката за първия си авторски EP албум “Единна земя”. Между легендите за змейове и самодиви, песните преплитат традиционно и модерно светоусещане.

Автентичният звук на IRé се дължи както на нейния китарен fingerpicking стил, така и на оригиналните африкански инструменти, използвани от френския перкусионист, мулти-инструменталист и аранжор Шарли Дален, роден в Камерун. Съвместната им студийна работа ги отвежда и по сцените на над 250 концерта в Европа. Освен на места като кафенето на Амели Пулен в Париж и в катедралата St Eustache по време на 36 часовия нон-стоп фестивал, музиката на IRé звучи на лодки в подземното езеро St Léonnard в Швейцария, както и акустично в пещерата “Магурата” край Белоградчик.

“Там е сърцето ми” (EP “There goes my heart”) е най-новата продукция на българската певица, автор и композитор. Aлбумът съдържа песни на английски, български и измислен език. Едноименният сингъл от албума е записан на специална честота 432 Херца, считана за хармонична с вибрациите на природата – човешкото сърце, молекулите на водата, циклите на планетите… Песента “Little Soul Match Girl“ е избрана в официалната селекция на радио мрежата RCF заедно с артисти като Заз, Даяна Крол и Лейди Гага. IRé ще представи за пръв път новите си песни в България премиерно на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015.

Воислав Малешев, a.k.a. KILLO KILLO, е мултиталантлив MC, идващ от Нови Сад, Сърбия. Той е участвал в много международни и местни музикални проекти, но настоящата – KILLO KILLO Banda става най-популярна. Отначало KILO KILO прави музиката си на компютър, но през 2007 г. решава да сформира група, която може да изпълни цялото му музикално творчество, чрез живи изпълнения и импровизации, много по-обогатено и ефектно.

KILOKILO

Музиката, която KILO KILO Banda създава стъпва  на реге ритминте, носещи различни привкуси: от rock-steady и dance-hall до карибско ска, и примесени с балкански соул и емоционален блус . Песните на групата са включени в двете издания на Balkanfarraj – компилации на регионалните реге групи, добре познати на реге аудиторията на Балканите. Свирили са в цяла Сърбия и съседните страни, но пикът на слава идва с участията им на фестивала EXIT в Нови Сад през 2009 г., 2011 г. и 2014 г. Подгряват Manu Chao на концерта му в Нови Сад през април на 2011 г. През август 2011 г. свирят и на Sziget Festival в Будапеща, Унгария. Издават  EP с две песни, „Интернет“ и „Da Сам znao“, към която правят първия си официален видеоклип, незабавно признат като огромен тласък напред. Видеото е промотирано от MTV Adria, в регионалната класация „Domacica“. През лятото 2013 г. пускат нов албум, наречен „Берба“, включващ 12 нови песни плюс два предишни сингла. На БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 KILO KILO Banda ще представи най-доброто от всичко, което са правили до този момент.

Анай Валрад (Anai Valrad) е родена в Чили, но понастоящем живее и твори в Берлин. Интересът й към българския фолклор я довежда до сайта на певеца и музикант Николай Иванов, създател на OM Art Formation. Впоследствие се се ражда единен проект – Songs&Fusion Project, смесица между фината песенна стилистика на Анай и разноликата музикална тъкан, която от години изгражда изпълненията  на ОМ –ембиънт, етно, фюджън  и езотерична музика. Резултатът е интригуващ за различен музикален спектър,  а енергията  вибрира през множество контрастни състояния. В проекта ОМ участват още Марио Иванов (бас) и Петър Тодоров (перкусии). Уникалната музика на Анай Валрад и група ОМ може ще бъде чута за пръв път от българската публика само на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015!

На тазгодишния БЕГЛИКА ФЕСТ ще чуем още: международния проект с пътуващи музиканти Soulfia, съчетаваш звуците на Балканите и Близкия Изток; Sacral Voices -проект с участието на солистката на ансамбъл „Филип Кутев” Сорина Богомилова и стилистики като етно джаз, електронен амбиент  много импровизация и бийт бокс, създаден от Skiller; формацията Eriney, чийто звук може да бъде описан като Балкански неофолк – плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти; „Лоши Петли“, чието новаторско и експериментално звучене съчетава различни музикални жанрове – авантгард, джаз, рок, етно, български фолклор.

Това е само малка част от шеметната музикална международна феерия, която ще се случи на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015! Своето участие в музикалната програма вече заявиха музикални първенци като немския диджей Улф Линдерман, по-известен като [dunkelbunt], Любо Александров, който пристига директно от Канада ще събере формацията KABA HORO специално за БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, базирания в Германия български музикант Коста Костов с уникалния си глобъл джипси баунс, българо-унгарския проект Meszecsinka, чието чисто ново ЕР  ще бъде представено ексклузивно на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 и Surbahar Live Band.

Всичко това плюс още множество атрактивни пърформънси, иновативни форми на изкуство, беседи, работилници, кръжоци, музика, спектакли, спорт и йога практики, екстремни забавления и какво ли още не очаква посетителите на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, който ще се случи на 27, 28, 29, 30 август.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 кани всички, които имат желание да се включат в програмата на фестивала, да кандидатстват и представят своята дейност. Те биха могли да го сторят като попълнят анкетата за участие ТУК

Билети:

– 1 човек, предварителна продажба: 70 лв (петък, събота и неделя) и 75лв (за целия фестивал)*

*Тази ценова категория важи  до 15 юли 2015

1 човек, късна продажба: 85 лв(петък, събота и неделя) и 95 лв(за целия фестивал) (от 15 юли до 15 август)

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 предлага и специални групови и семейни билети:

  • Групов билет за 4 човека: 55 лв на човек за тридневен билет (петък, събота и неделя)и 65 лв (за целия фестивал)

*Тази ценова категория важи до 15 август 2015

  • Групов билет за 6 човека: 50 лв на човек за тридневен билет (петък, събота и недля) и 60 лв за целия фестивал

*Тази ценова категория важи до 15 август 2015

  • Групов билет за 8 човека: 55 лв за целия фестивал

*Тази ценова категория важи до 15 август 2015

– Семеен билет (двама възрастни плюс децата им):  80 лв (петък, събота и неделя) и 100 лв  (за целия фестивал)**

**Тази ценова категория важи до 15 август 2015

 

За повече подробности нова информация следете сайта  както и фейсбук страницата на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015