Беглика с остров-лабиринт, цирков театър, 3D mapping и още приключения

Остров-лабиринт, 3D mapping и танц, цирков театър  и приключенска игра ще забавляват посетителите на Беглика фест тази година. В продажба вече са специалните групови и семейни билети, които важат до 15 юли.

10666066_950424331644467_334651562648176156_n

 

Остров-лабиринт, наречен „Островът на тишинавтите“, до който ще се стига със сал по вода, интерактивен танцов спектакъл Trinity, съчетаващ в себе си хореография, 3D mapping и музика, цирков театър Нибрай, предлагащ цяла палитра от участници и забавления и приключенската real-life experience игра „Беглишки нинджи“ се включват в програмата на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, за да създадат на посетителите на тазгодишния фестивал, позициониран традиционно на яз. Голям Беглик в Родопите, едно уникално преживяване! Местата за провеждане ще са на различни локации от фестивалната зона или около нея – Тихата поляна, на сцена във водата, в гората, дори на остров в язовира! Всички тези активности ще предизвикват въображението, ще са форми на учене и сътрудничество,ще предлагат приключенство и откривателство, което публиката ще може да преживее само на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, който тази година ще се случи на 27, 28, 29 и 30 август и издига мотото ИГРАЙ, БЪДИ, ТВОРИ!

„Островът на Тишинавтите“ е сетивно приключение, създадено от екипа на „Театър на сетивата София“ специално  за тазгодишното издание на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015. Вдъхновени от магичната природа на Родопите и необитаемите острови в язовир Голям Беглик, „тишинавтите“ ви канят на вълшебно пътуване, което ще отвари сетивата и ще дари гостите на фестивала с неочаквани възможности за сътворчество и себеизследване отвъд думите. „Островът на Тишинавтите“ е продължение на експериментите, провеждани от  „Института за изследване на Тишината“ – познат на публиката най-вече чрез последния едноименен спектакъл от вида „Театър на сетивния Лабиринт“ .

„Театър на сетивния Лабиринт“  представлява интерактивен артистичен процес, който води до създаването на необичайно представление, пряко обвързано със специфичния контекст на мястото му на случване.  Пърформанс, в който ролите на „зрител“ и „актьор“ се смесват и те се превръщат в равнопоставени сътворци на едно уникално преживяване. Едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават през инсталация – лабиринт, където изпитват неочаквани и наситени сетивни преживявания /слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови/. Лично пътешествие обратно към себе си.

Характерно за метода на „Театър на сетивния Лабиринт“ е, че посетителите не са просто консуматори на артистичен продукт, а са активни съучастващи в театралното взаимодействие. Публиката преминава индивидуално през специално подготвена пространствено-театралната инсталация, която предлага уникални лични срещи с артистите и интензивни сетивни усещания . В тези срещи посетителят сам определя каква е историята, играта или смисълът за него. Отключват се асоциации, образи и спомени и благодарение на активното си взаимодействие с “актьорите”, преминаващият става герой на история, която сам пише.

През последните години екипът на „Театъра на сетивата София“ с активното съдействие на Глобал Вижън Съркъл са реализирали следните спектакли – лабиринти: „Дървото на Живота” (Иракли, 2011), „Фабрика за Приказки” (София, 2011), „Техно-магика” (Национален Политехнически Музей, 2012),  ”ТЕРМИНАЛ ∞” (Bulgaria mall, 2013), „Институт за изследване на Тишината“ (VertigoTower, 2014),„Република на въображението” (Велико Търново, 2014),„Пътуване във Всичколената“ (за деца, Bulgaria mall, 2014 -2015).

***

Интерактивният танцов перформънс “Trinity“ е спектакъл, който посредством танц, 3D mapping и музика, изразява търсенето, откриването и състоянието на триединството – дух, душа и тяло/ mind, body and spirit. Трима танцьори разказват историята за триединството в заедността, но и в отделната личност. Постепенно публиката е въвлечена в едно пространство на свободно изразяване на творческите способности, където може да изследва, играе и твори себе си.

Идеята и хореографията са дело на Габриела Петрова, Боряна Хаджиева, Кристина Тодорова, 3D mapping-инга създава Георги Христов – Elektrik.me, музиката е дело на Maharishi, а костюмите са поверени на EnchantedTree.

trinity1 trinity2

***

Цирков театър „Нибрай“ изпраща послание за радост, игри, развитие и творческо вдъхновение. Програмата, която подготвя екипът е шарена и пълна с живот. На Тихата поляна ще се заселят весели жонгльори, акробати, музиканти и артисти. Тази година към формацията ще се  присъединят цял куп международни и български участници.

През деня, специално за БЕГЛИКА ФЕСТ, цирковият театър е подготвил кръжоци по жонглиране, акробаланс (за родители с деца и за големи), въздушна гимнастика, сутрешна йога, контактна импровизация, въртене на пой и още много забавления!

Вечерите на БЕГЛИКА ФЕСТ пък „Нибрай“ ще направи повече от зрелищни! Атрактивната подгряваща програма  и откритата сцена за таланти е само началото. По време на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще станете свидетели на невижданото и нечувано представление „Стъпки към звездите”, в което артистите на „Нибрай“ ще поведат публиката към космическите циркови номера. По време на фестивала артистите ще подарят и един страхотен огнен спектакъл.

Цирков театър „Нибрай“ отправя отворена покана за всички артисти които биха искали да покажат своите сценични (театрални, танцови, циркови, куклени, визулани) произведения пред фестивалната публика. Повече информация и кандидатура за включване може откриете тук.

nibrai_1

***

„Беглишки нинджи“ е част от платформата „IPLAY.NINJA“ – най-новият проект на ММУУЗЗАА, който ще бъде премиерно представен на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015.

„Беглишни нинджи“ е приключенска real life experience игра, която е комбинация от фантазия, спомени от книгите игри, изпитание на физически и умствени способности. Всеки участник е герой от друго време и пространство, който разполага със собствена вълшебна кесийка,съдържаща 6 зарчета, молив, папирус и карта. В процес на играта в нея ще се събират още много други артикули, амулети и точки.

В играта ще участват отбори от по двама души. Основната идея на приключението е всеки отбор нинджи да бъде тестван в петте познати на всички ни елементи: Вода, Огън, Въздух, Земя, и разбира се, Човек.

Всеки елемент включва шест различни мисии или общо тридесет, сред които: гребане с каяк, колело, стрелба с лък, мисловни задачи, модели за оцеляване и още много, които засега ще се запазят в тайна, за да бъде изненадата пълна. Задачата на отборите е да преминат колкото може повече мисии-изпитания.

ninji_1

БЕГЛИКА ФЕСТ ще награди трите най-добри отбора с атрактивни награди, сред които  палатка, къмпинг оборудване и аксесоари, осигурени от верига магазини СТЕНАТА. Таксата за участие е включена във фестивалния билет, а записването е предварително на beglika@gmail.com и на място на инфо центъра на фестивала.

Всичко това плюс още множество атрактивни пърформънси, иновативни форми на изкуство, беседи, работилници, кръжоци, музика, спектакли, спорт и йога практики, екстремни забавления и какво ли още не очаква посетителите на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, който ще се случи на 27, 28, 29, 30 август.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 кани всички, които имат желание да се включат в програмата на фестивала, да кандидатстват и представят своята дейност. Те биха могли да го сторят като попълнят анкетата за участие ТУК.