Арестуваха прочутия графити райтър Банкси

Новината за ареста на известния британски графити художник Банкси бързо набра популярност в социалните мрежи и успя да заблуди доста хора. Информацията бе публикувана в сайта National Report, но мълвата се оказаха фалшива, за което писаха изданието „Берлинер цайтунг“, International Business Times, както и множеството  потребители във фейсбук и туитър.

Графити райтърът е бил задържан от полицията в специална акция и самоличността му най-накрая е била установена, твърдяха някои медии, хванатии на въдицата, а това повтаряха и хора от своите социални профили.  Дори бяха публикувани и снимки на 35-годишният Пол Уилям Хорнър, родом от Ливърпул зад, чиято самоличност се смяташе за кратко, че се крие Банкси. Нещо повече, използваната за заглавна снимка от залавянето на Банкси всъщност е стар кадър от арест по време на карнавала „Нотинг хил“ от 2011 г.

banksy-arrested

Всъщност, освен безспорният талант на лондонския художник, част от известността му се дължи на факта, че все още не се знае #кой е той и как изглежда. Негови творби се продават за големи суми и вече са част от експозициите на различни музеи по света.

Едно мнение по „Арестуваха прочутия графити райтър Банкси

  1. Pingback: Банкси – честният говорител на обществото | blog.NATAMNO.com

Коментарите са затворени.